Ezért egyél mindig edzés után!

Mi történik, ha nem eszünk edzés után?

Edzés közben az izmainkban apró repedések keletkeznek, amelyek aztán megerősödve összeforrnak, így épül „újra” az izomzat. Ehhez viszont tápanyagokra van szükségünk, például fehérjére, amely segít megjavítani az okozott kárt - írja az Ízes Élet. Ezért

ha edzés után a szervezet nem kap üzemanyagot,

még az is előfordulhat, hogy az izommennyiségünk nem hogy növekedni nem fog, hanem egyenesen csökkenés áll majd be. Szénhidrátokra szintén szükségünk van, különösen abban az esetben, ha kardió edzést végeztünk. Ilyenkor ugyanis szervezetünk az elraktározott glükózt használja fel, a glükóz pedig szénhidrátokból származik. A tartalékok feltöltésével jutunk ismét energiához.

Mennyit várhatunk az evéssel edzés után?

Ez több mindentől függ, például befolyásolja az is, hogy edzés előtt mikor ettünk utoljára. Például ha este 8-kor vacsorázunk, majd reggel üres hassal indulunk edzeni, az semmiképpen sem jó. Viszont függetlenül attól, hogy mikor volt az előző étkezésünk, 30-45 percet nyugodtan várhatunk edzés után. A folyadékpótlásra ez nem vonatkozik: edzés alatt és közvetlenül utána is elengedhetetlen.

 Olvass tovább edzés témában itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!