Hallottál már az álomdiétáról?

Jobb életért-diétának is fordíthatnánk Bob Greene módszerét, ami megváltoztatta Oprah Winfrey életét is.

Ezt a diétát könnyű betartani, nincs benne semmi trükk, csalás, egy egészségesebb életmódhoz vezet. Azt is lehet mondani: álomdiéta. Lényegében egy életmódváltás, nem is igazán fogyókúra, amelyet elkezdünk, majd abbahagyunk. Egy életmód, melyben egészségesen étkezünk, és fizikailag is aktívak vagyunk.

A cél, hogy megváltoztassuk régi étrendünket és edzési szokásainkat újakra, egészségesekre. Persze a nemünktől és aktivitási szintünktől is függ, ez a diéta kalória szinteket javasol 1500-tól 2500-ig, és felsorolja, mennyit érnek a különféle ételcsoportokban levő táplálékok. A lényeg, hogy fizikailag minél aktívabbak vagyunk, annál több kalóriát fogyaszthatunk. Greene módszere arra épül, hogy megértsük a fogyást. Számos tippjével, receptjével, menüjével és használható eszközeivel motiválni is igyekszik a fogyókúrázókat, valamint segít fenntartani a lelkesedést. Széleskörűen átalakítja az eddig megszokott rendet mozgáskultúránkban és az általunk preferált ételek terén.

Nem kell kalóriát számolgatni


A Best Life Diet ésszerű útmutató, hogy okosan válasszuk ki az ételeinket, és tartsuk be az adagokat. Egyszerű: az egészséges táplálékokban valósággal dőzsölhetünk, a nem azokat pedig csak nagyon módjával fogyasszuk, rostáljuk ki őket? Ilyenek például az olajban sütött dolgok, a magas zsírtartalmúak, a fehér kenyér, cukros üdítők, a tészta. Ezeket nyugodtan lecserélhetjük az egészségesebb változatokra, például teljes kiőrlésű gabonára, gyümölcsökre, zöldségekre, zsírszegény termékekre és egyebekre. A heti étkezési terv az ajánlott ételeket részesíti előnyben.

Ne a kilókon járjon az ész

Számos fogyókúra igen szigorú első lépéssel kezdődik, és tiltott ételek hosszú listájával. Greene diétája máshogy közelíti meg a célt. Első lépésben arra koncentrál, a nagyjából 4 hetes időszakot alapul véve -, hogy lassan növeljük fizikai aktivitásunkat és változtassuk meg étkezési szokásainkat. Már ne együnk 2 órával azelőtt, hogy aludni térünk, három ételt és egy snack-et fogyasszunk naponta, iktassuk ki az alkoholt (ideiglenesen), ne legyünk szomjasak, fogyasszunk sok vizet. Naponta vegyünk magunkhoz multivitamint, ásványi anyagokat, omega-3 zsírsavat, és ha kell, kalciumot.

Második lépésben – ez két hetes időszak  – egy erőteljesebb módszerrel vezet a súlyvesztés felé, az egészséges étkezésen és a fokozatosan megnövelt mozgáson át. Az előző lépésre épül, melyben más véghezvittünk változtatásokat, arra helyezve a hangsúlyt, hogy már kontrollálni tudjuk, mikor mit érdemes ennünk, ellenőrizni tudjuk az adagjainkat, és kidobtuk étrendünkből a legproblémásabb ételeket. A harmadik lépés mindezek fenntartását szolgálja: egy kicsit pihentető. További egészségtelen ételek kiiktatására fókuszál, és olyanok beemelésére étrendünkbe, melyek jó hatással vannak szervezetünkre, valamint bemutatja azokat a kalóriákat, melyek – bár nem egészségesek – a kedvenceink, és olykor, kis adagokban megengedhetőek. Akkor fogyaszthatók, ha fizikailag már elég aktív életet élünk.

Folytasd tovább a cikket itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!