A karantén idején is használj arcpakolást és naptejet!

Csomó szépség-rutint hanyagolhatsz, de a bőrödre a lakásban is érdemes vigyáznod.

Most, hogy lehetőleg ki sem lépsz az utcára a koronavírus miatt, el is tekinthetsz a napi rutinod számos elemétől. Nincs edzőterem, sem szépségszalon – ám az otthon maradás nem jelenti azt, hogy sutba kellene vágnod a naptejet is.

via GIPHY

Egy összeomlóban lévő világban stabilan ragaszkodj viszont a bőrápoláshoz: így a változásoknak is ellenállóbb leszel, lelkileg is. Egyre több napfény érkezik, hiszen elértük a nap-éj egyenlőséget. Március 20-tól hosszabbodnak a nappalok, igaz, a szabadidős tevékenységeknek pedig hetekre leáldozik.

Ha olyan a lakásod, hogy alig jut be némi napsütés, akkor is érdemes elkezdeni a bőr védelmét. Dr. Nava Greenfield felhívja a figyelmet arra, hogy az ártalmas UV-sugarakat az ablaküveg nem szűri ki. A brooklyni dermatológus azt is javasolja, hogy időnként egy gyengéd hámlasztás is jót tesz a bőrünk frissességének, mint mikor egy repülőút után hazaaérünk.

via GIPHY

A száraz levegő ugyanis a hámszövetünket zsír-túltermelésre serkenti, és ha ez az elhalt bőr miatt nem jut könnyen a felszínre, akkor kellemetlenséget okozhat. A fűtött lakás száraz, így a hidratálásról gondoskodnunk kell. Amíg tart a fűtési szezon, addig még egy táplálóbb terméket használjunk, amilyet télen szoktunk.

Most akár naponta is feltennél egy arcmaszkot, hogy hidratáld a bőrödet. Ha úgysem találkozhatsz senkivel, akkor a sminkkészleted is nyugodtan pihenhet.

Így az esti arctisztítás is egyszerűbb lesz. Ebben a stresszes időszakban a napirendi pontok megnyugtatóan hatnak. Ha valaki ugyanúgy szeretné kifesteni magát, mint korábban - azzal sincsen semmi probléma. De fontosabb, hogy mindenki igyon elég vizet is – véli a Mashable.

via GIPHY

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!