Jó hír jött az edzés utáni zsírégetésről

Az Appalache-i Állami Egyetem kísérlete során az alanyok egy 45 perces szobakerékpározás utáni 14 óra alatt 190 kalóriát égettek el.

Nem csalás, nem ámítás, 190 kalóriát égettek el az edzés befejezése után, a tekerés alatt felhasznált kalóriákon kívül. Az alanyok így 519 kalóriát használtak fel a kerékpározás alatt, és az edzés utáni égetésnek köszönhetően

végül összesen 709 kalóriát égettek el.

Az edzés utáni kalóriaégetés elérése érdekében a testmozgásnak mindenképpen elég intenzívnek kell lennie ahhoz, hogy a személy megizzadjon, felgyorsuljon a pulzusa (de ne túlságosan), és megemelkedjen a testhőmérséklete.

Az eredmények azt mutatták,

hogy a mérsékelt intenzitású testmozgás nem jár ilyen edzés utáni égetéssel. Ha tehát valaki 20-30 percet sétál, bár egészséges tevékenység, szervezet nem fog kalóriákat égetni a testmozgást követően. Ha ez a cél, érdemes felgyorsítani az iramot, lépcsőzni, vagy akár egy hét kilóval megrakott hátizsákot felvenni.

A kutatás jó hírrel szolgál mindenkinek,

akik intenzív testmozgást végeznek, és azoknak is, akiknek egy kis ösztönzésre van szükségük ahhoz, hogy még többet mozogjanak. Ülő életmódot folytató kultúránkban, amelyben állandó felesleg áll rendelkezésünkre táplálékból, intenzív edzésre van szükségünk testi és szellemi egészségünk megőrzéséhez.

A jóléti társadalmakban terjed az elhízás,

a diabétesz, a szívbetegség és a depresszió, amelyeken az intenzív testmozgás mind-mind segíthet. Ráadásul a mozgás ingyen van, és nem jár mellékhatásokkal, mint a gyógyszerek.

Napi Doktor

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!