Leleplezzük a lapos has titkát!

Hogyan érhetjük el a vágyott célt? Íme, pár egyszerű életmód tipp!

1. Tartásjavítás

Csoszogás és pocak: egyenesedj ki, és máris tettél valamit a hasadért verejtékezés nélkül! A jobb testtartás érdekében a füled legyen pont a vállad felett, a vállad pont a csípőd felett, a csípő a térd felett, a térd pedig a bokád felett! A vállad legyen egyenes, mint az ing a vállfán, nem pedig mint a szögön lógó ing! A testsúlyod a lábszáradon és a sarkadon legyen!

2. Az egész testet kell edzeni!

Ha lapos hasat akarsz, ne feledkezz meg a többi izomról sem! A mélyizmok közé tartoznak a hát- és a farizmok is többek között. A pilates az egyik edzés módja annak, hogy megdolgoztassuk az összes mélyizmot, valamint a kart és a lábakat is: az egész test átmozgatása, ami edzi a hasat, és a többi izmot is.

3. Próbáld ki a kenu-tvisztet!

Állj egyenesen, lábak szét! Ujjaidat zárd össze erősen! Lélegezz ki, lendítsd az összeszorított kezeidet, a karokat, vállakat is, a testeddel fordulj balra, mintha kenuban eveznél! Közben emeld a bal lábadat fel és jobbra! Lélegezz be, és térj vissza a kezdő pozícióba! Lélegezz ki, és ismételd meg a mozdulatsort jobbra! Ismételd meg hússzor!

4. Macskarúgás!

Állj zárt lábakkal, a karodat tartsd oldalra! Lélegezz ki, a jobb lábadat emeld fel előre, ugyanakkor lendítsd előre a karodat vállmagasságban, s fordulj el a gerinceddel, mint egy macska! Olyan érzés, mintha a köldöködet valami a gerinc felé nyomná. Lélegezz be, és térj vissza a kiindulási pozícióba! Ismételd meg a bal lábbal, hússzor végezd el a gyakorlatot felváltva mindkét irányba.

5. Pilates gyakorlat!

Állj egyenesen, összezárt bokával, a lábujjak kissé kifelé! Emeld fel a karokat vízszintesen, az ujjakat kulcsold össze az áll alatt! Lélegezz ki, a karokat nyomd lefelé, a kezek és karok maradjanak közel a testhez! Közben a sarkadat emeld fel, állj lábujjhegyre! Maradj így két másodpercig, lélegezz be, és térj vissza a kiinduló helyzetbe! A has behúzódik, és visszaereszkedik, a karok lemennek. Ismételd meg hússzor!

További gyakorlatokért kattints a Napidoktor.hu cikkére

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!